2017. április 11., kedd

Tottenham pretiahol zo Southamptonu manažéra Pochettina

Argentínsky manažér Mauricio Pochettino mení pôsobisko. Po roku a pol úspešného angažmán v Southamptone, ktorý tento rok dotiahol na ôsme miesto tabuľky, sa na ďalších päť rokov upísal ambicióznemu Tottenhamu. Ten tak zaplnil miesto po odvolanom Timovi Sherwood.
Tottenham mal pred sezónou jasný cieľ, a tým bolo kvalifikovanie sa do Ligy majstrov. Kvôli zlým výsledkom už bol v priebehu ročníka odísť André Villas-Boas, po skončení sezóny, ktorej Spurs uzavreli na neuspokojivom šiestom mieste, svoj post hlavného trénera neudržal ani Tim Sherwood.
Namiesto neho povedie londýnsky celok Mauricio Pochettino, ktorý sa k hráčom pripojí po kvalitnej práci odvedenej v Southamptone.Ťažiskovým úspechom argentínskeho kouča bolo aj začlenenie mladých hráčov do zostavy, kde predvádzali výborné výkony. Luke Shaw a Adam Lallana za to boli dokonca odmenení nominácií na svetový šampionát. Jay Rodriguezovi p otom unikla len vinou ťažkého zranenia.
"Verím, že v Maurícia máme hlavného trénera s veľkou energiou a útočným poňatím hry, ktoré k nášmu klubu patrí.V minulosti dokázal vylepšiť hráčov čoby individuality, pričom vytvoril skvelého tímového ducha a víťaznú mentalitu, " okomentoval svoju novú akvizíciu predseda Tottenhamu Daniel Levy.
Sám Pochettino berie prestup ako krok vpred. " Idem do klubu s úžasnou históriou a je mi cťou, že som túto príležitosť dostal. Obdivujem vášeň fanúšikov, ktorým chceme predvádzať ofenzívny futbal. Nemôžem sa dočkať, až začnem s tímom pracovať, " vyhlásil po oficiálnom vymenovaní.
Spolu s Mauríciom Pochettinem odchádza zo Southamptonu aj celý užšie realizačný tím, ktorý Argentínčana sprevádza už od angažmán v Espanyol Barcelona.V Tottenhamu budú pôsobiť asistent hlavného trénera Jesus Perez, kouč prvého mužstva Miguel D'Agostino a tréner brankárov Toni Jimenez.
Kto teraz trénerský ansámbel na čele s Pochettinem na juhu Anglicka nahradí, zatiaľ vedenie klubu nevie. "Teraz začneme hľadať nového kvalitného manažéra, ktorý bude zdieľať naše hodnoty a filozofiu. Manažéra, ktorý bude pokračovať v nastolenej ceste, po ktorej úspešne kráčal aj Mauricio. Chceme zabezpečiť, aby sa tím zlepšoval rovnako ako pod jeho vedením aj naďalej, " povedal médiám predseda Southamptone Ralph Krueger.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése