2017. július 21., péntek

Brnenskú obranu tiahnu veteráni. Môže schádzať dravosť, varuje expert

Ešte pred pár rokmi by to bola ťažko predstaviteľná vec. Teraz sa, zhruba dva týždne pred štartom extraligy, stáva brnenskú realitou. Ideálne defenzívu Kométy tvoria hokejisti výhradne po tridsiatke.

"Nie je to optimálne.Vieme, že do budúcnosti musíme zohnať dvoch mladých beky, "priznáva brnenský tréner Alois Hadamczik. "Ja myslím, že je to poskladané dobre," oponuje zadák Komety Jan Hanzlík. "Máme bojovníkmi, technických hráčov aj chlapcov na presilovku," dopĺňa 33-ročný bek.

Podobnú situáciu zažil už v pražskej Sparte. "Tam som v 25 rokoch taky zbieral po tréningu puky," vykúzli úsmev na zarastené tvári.

Podľa televízneho experta a bývalého hráča Davida Pospíšila Kometa stávkou na hokejové "Kmeť" riskuje. "Osobne mám rad šej mix mladosti so skúsenosťami. Dravosť sa totiž v priebehu rokov vytráca, zatiaľ čo skúsenosti naberáte, "vysvetľuje. "Všeobecne by v tíme mala byť najsilnejšie zastúpená stredná generácia, potom veľa mladí chlapci a jeden alebo dva starší.Lenže keď sa dnes pozriete, toľko mladých hráčov na výber nie je. "

Podobne hovoril aj kouč Hadamczik po jednom z prípravných duelov. Aké riziká vlastne jeho tím s veteránmi v obrane podstupuje?

"Ak zostaneme zdravie, bude to dobré," dúfa skúsený Hanzlík. Práve zdravotný stav na konci sezóny sa môže stať brnenskú slabinou. "Starší hráči vedia sa svojím telom nakladať. Lenže zatiaľ čo v základnej časti idú po sebe zápasy pravidelne a sú aj reprezentačné prestávky, play-off sa hrá obdeň, "varuje niekdajší hráč Pardubíc, Plzne či ruského Petrohradu. "Telo dostáva taký záhul, že nestihnete regenerovať.Niektorým starším chalanom môže dôjsť šťava.


"

Otáznik tiež visí nad budúcnosťou brnenskej obrany. 40-ročný František Ptáček síce parťákov udivuje perfektnú kondíciou, medzi perspektívne zadák sa ale rozhodne neradí.

To platí aj pre 37-ročného Tomáša Kaberleho či o dva roky mladšieho Jozefa Kováčika. "Ak je v tíme šesť obrancov nad tridsať rokov, je to nesporná nevýhoda.Chlapci môžu trénovať na sto percent, môžu byť výborne vedení, ale proti veku nedá bojovať ničím, "zhŕňa Pospíšil. "Je ľahké odsúdiť stratégiu klubu, lenže nevieme, aké sú podmienky, ako vyzerá trh alebo aké majú hráči finančné požiadavky," dodáva.

Zapeklitá situácie v brnenskej obrane vznikla po tom, stavky online čo klub opustil 24-ročný Michal Kempný, ktorý novo vá� �a v ruskom Omsku. 17-ročný talent Libor Hájek dal prednosť juniorským súťažiam v zámorí. 23-ročného Ondreja Dlapu poslala Kométa na skúšku do Chomutova.

Z mladíkov tak na brnenskej súpiske zostal už len 21-ročný Lukáš stavkovanie online Vágner, je ale otázkou, koľko priestoru od trénerov dostane.Obranu modrobielych mal omladiť 23-ročný Slovák Michal Čajkovský, lenže Kométu predbehla Sparta. "Údajne mu ponúkla okamžite zmluvu, my sme chceli hráča najprv vidieť, pretože sme ho nepoznali," vysvetlil Hadamczik.

stavky

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése