2017. július 23., vasárnap

Veselý sklamal, srdiečko štyridsiateho hráča sveta neukázal, povedal kapitán

Veselý nastupoval za stavu 1: 0 - a ako jasný favorit. Lenže poludňajšej hic ho zmohol. Jeho súper od začiatku pôsobil ďaleko sviežejšie. Pomáhalo mu hľadisko, hoci skromne zaplnené, aj vedomie, že sa mu na kurte v Dillí darí. Zato česká jednotka nedokázala na nepriaznivý vývoj skóre zareagovať.

"Mohla ho zväzovať nervozita. Ale keď mu priniesol Lukáš bod do šatne, tak si myslím, že výkon mohol byť lepší, "hodnotil kapitán. "Nehovorím, že nebojoval, chráň boh. Ale srdiečko štyridsiateho hráča sveta neukázal. "

Devvarman zaskočil Veselého nepríjemným servisom, zahral dvadsať es. Ale inak hral tak, ako sa očakávalo - vyžíval sa v dlhých výmenách, hoci okrem podania nemal výrazne lepšie úder.Aj preto Navrátil dúfa l, že zmenou taktiky by ho Veselý mohol premôcť.

"Ako štyridsiaty hráč sveta mohol niečo zmeniť. Mohol zrýchliť hru, ísť po servisu na sieť. Ale on pôsobil mŕtvo aj na lavičke. A že prehral 0: 3, z toho som veľmi sklamaný, "hovoril český kapitán.

Toho naopak príjemne prekvapil priebeh prvého zápasu rôsolu s Bhambrim. "Čakal som, že bude ďaleko ťažšie. Lukáš predvádzal prvé dva sety fantastickú hru, fantastický výkon. Potom prišla trochu slabšia chvíľka, čo sa na tri víťazné sety môže stať. Ale dostal sa z toho a nakoniec urobil veľmi dôležitý bod, "hodnotil Navrátil.

Dobrým výkonom mu navyše Rosol zamotal hlavu ohľadom zloženia sobotňajšej štvorhry.Ponúkala sa totiž variant, že by obaja singlista nechal oddýchnuť a nechal hrať skúseného Radka Štěpánka s dvadsaťročným Adamom Pavláskem.

"Lukáš hral dobre a budem musieť zvážiť, či by mal hrať. Som na vážk ach, "povedal Navrátil. Dôležité slovo bude mať aj Štěpánek. "Musím sa ho na to spýtať, pretože je dôležité, s kým by chcel hrať, alebo s kým by sa cítil lepšie."

Veselý sa štvorhry nezúčastní určite. Existujú tak dva varianty: Štěpánek, Pavlásek, alebo Štěpánek, Rosol. "Pavlásek hrá viac deblový, čo je dôležité, ale popri Štěpánka sa môže rozklepat. Štěpánek a Berdych sú pre neho strašne veľkí hráči. Rôsol sa nerozklepe, ale nehrá tak deblový. "

Vybrať dobré zloženie pritom bude veľmi dôležité.Indovia nastúpi so silným párom elitných deblista Rohan Bopanna, Leander Paes. A ak vyhrajú, budú len krok od celkového triumfu…

"Indovia sú veľkí favoriti, ale stále je to Davis Cup. Rozdiely sa stierajú. Budeme pod tlakom, ale uvidíme, čo prinesie zajtrajšok, "vyhlásil Navrátil.

Napriek piatkovému sklamanie neodpisuje do nedeľných dvojhier ani Veselého. "Jirka si odpočinie. Stále je to náš prvý hráč. Musím zvážiť, či bol jeho výkon adekvátny, ako sa bude cítiť. Podľa toho uvidím, čo bude v nedeľu. Ale to je ešte predčasné, "hovoril kapitán.

Premietanie ho za zložitého stavu 1: 1 čaká po piatkových dvojhrách ešte dosť.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése