2017. július 20., csütörtök

Sparta začala prípravu na ľade. Môžeme byť silnejší, verí Hlinka

< p> Sparta teraz má v podstate dva "domovy". Na jeden už si hráči a tréneri zvykli. Klub tu má všetky zázemie, v libenskej hale sa potrebujú Pražania zabývať.

"Musíme si z toho urobiť domácu tvrz," povedal kouč Jandač. Sparťanov čaká premiérový domáci zápas v nových kulisách modernej arény na konci augusta v rámci Ligy majstrov proti nórskemu Hamaru.

Fakt, že dlhé roky slúžila O 2 arena ako domáci hala rivalom zo Slavie, nie je podľa Jandač problém. "Takto to tu vôbec nikto neberie. Je to multifunkčná hala, ktorá neponúka len hokej, ale veľa inej zábavy.Keď tam pôjdeme po motokrose, taky nebudeme hovoriť, že sa cítime ako pretekári motokrosu. "

A ešte na jednu vec si budú musieť v budúcom ročníku Sparta zvyknúť. Po dvadsiatich sezónach chýba v rozpise základnej časti derby. Slavia totiž z najvyššej súťaže zostúpila. "Mrzí nás to," zhodli sa príslušníci červených farieb.

Trochu nostalgicky Sparta privíta Slaviu 1. septembra aspoň v prípravnom zápase na domácom ľade, teda tom doterajším v Holešoviciach.

"Vedenie sa rozhodlo pre sťahovanie do modernejšie O2 arény, musíme to rešpektovať. Je to krok dopredu pre klub i pre fanúšikov.Tá hala je pekná, všetko je tam modernejší, lepší, "okomentoval situáciu skúsený útočník Jaroslav Hlinka.

Práve on by mal prevziať v Sparte úlohe kapitána po Tomášovi Rolinka, ktorý sa rozhodol odísť z rodinných dôvodov do Pardubíc. "Úloha je pre mňa každý rok podobná, patrím k najstarším hráčom, teraz som dokonca najstarší, nič moc sa pre mňa bet365 bonus nemení," povedala 38-ročná legenda klubu.

Hlinka sa tradične pripravoval cez leto v zámorí individuálne, takže návrat k tímu uvítal. "Už to bolo trochu na hlavu.Chalani mi chýbali, je fajn byť späť v partii. "

Veľký Sparťan stretol v kabíne veľa známych tvárí, tento rok po dlhšej dobe neprebehla v Sparte posezónne personálne" čistka ".

Vedenie doplnilo nemenné jadro mužstvá brankárom Tomáš Pöpperle, obrancovia Michalom Čajkovským a Ryanom Glennom. Útok posilní Tomáš Netík a Andrej Kudrna zo Slovana Bratislava. Michal Dragoun, ktorý prišiel z Kladna, má dvojcestný kontrakt, bude hrať buď za Spartu, alebo prvoligový Prostějov.

"Káder sme v rámci možností nejako doplnili. Pöpperle na Netík sú chlapci, ktorí sú so Spartou spojovanie, skúsení a vedia, o čo ide.Kanaďan Glenn a Slováci Čajkovský a Kudrna sú noví, musia sa rozpozerať a dúfam, že čoskoro bet 365 zapadnú, "vyhlásil tréner Jandač.

bet365 stavky

Hlinka je tiež rád, že káder zostal pokope. "Mali sme vlani dobrý tím, teraz som ho ideálne doplnili. Je len na nás, či nadviažeme na minuloročnú sezónu a urobíme trebárs aj o krok navyše. Mali by sme byť z môjho pohľadu silnejší, keď sa mužstvo toľko nezmenilo. "

Ambície pražského klubu pochopiteľne zostávajú rovnaké, O 2 arena ako nový domáci stánok v tom nehrá rolu.


Sparťanskí fanúšikovia sú nároční a hlavne netrpezliví, pretože na titul ich klub čaká od roku 2007.Vlani Sparta skončila v semifinále pro ti Třinci.

"Čo vám na to mám povedať?" Usmial sa tréner Jandač, ktorého čaká aj práca bet365 pre reprezentáciu, pri "povinnej" otázke na ciele pre budúcu sezónu. A potom zažartoval, keď povedal: "Ako všetky ostatné mančafty sa budeme snažiť prekĺznuť do play-off a potom sa uvidí."

bet365 mobil

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése